Akyazı Asayiş
Giriş Tarihi : 23-08-2014 00:10   Güncelleme : 23-08-2014 00:10

AKYAZI S.A.B.A.H. DERNEĞİ AFAD İL MÜDÜRÜ İSMAİL DİLAVER’İ AĞIRLADI

Faaliyetlerini Akyazı’da sürdüren S.A.B.A.H Derneği Sakarya AFAD

AKYAZI S.A.B.A.H. DERNEĞİ AFAD İL MÜDÜRÜ İSMAİL DİLAVER’İ AĞIRLADI

 ile birlikte yürütmekte oldukları bir proje ile ilgili izlenecek yol haritasını belirlemek üzere her iki kurum yöneticileri Akyazı’da bir araya geldiler.

 Hacıoğlu tesislerinde bir araya gelen S.A.B.A.H derneği başkanı İlhan Durgut ve AFAD İl Müdürü İsmail Dilaver ve beraberindekiler birlikte akşam yemeği yediler.

 Yemek sonrası  her iki kurumun ortak olduğu ve bakanlıkça onaylanan “ Afete Hazır Kadın” projesini uygulamaya koymak ve izlenecek olan yol haritasını belirlemek  üzere proje ortaklarının bir araya geldiğini söyleyen S.A.B.A.H Derneği Başkanı İlhan Durgut bu projenin bizim için anlamı çok büyük. Proje ile Sakarya’da belirlediğimiz noktalarda oluşturduğumuz guruplarla bin kadınımıza temel afet bilinci, yangın ve deprem ve deprem afet sigortası ile ilgili olarak eğitim vereceğiz.

20 şer kişilik guruplar halinde verilecek eğitimler her gurup için 8 saat olacak.  4 Bölge oluşturduk Bunlar Akyazı, Serdivan, Merkez ve Erenler. Eğitimler 15 Ağustos tarihinde başladı ve 26 Aralık tarihinde tamamlanacak. Dedi.

 Proje Ortağı olan AFAD İl Müdürü İsmail Dilaver Proje İç İşleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığından destekli olup tutarı 79 bin liradır ve tüm masraflar bu ödenekle karşılanacak dedi. Eğiticiler ise  ikisi S.A.B.A.H  derneğinden diğer ikisi de bizim kurumumuzdan olmak üzere 4 kişi olacağını da söyleyen Müdür Dilaver projeyi çok önemsiyoruz ve de başarı ile sonuçlanması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz dedi.

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ