Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 17-08-2014 22:55   Güncelleme : 17-08-2014 22:55

AMAÇ 17 AĞUSTOS’U UNUTTURMAMAK

17 Ağustos 1999 depreminin 15’nci yıldönümü nedeniyle ,

AMAÇ 17 AĞUSTOS’U UNUTTURMAMAK

Afet ve Acil  Durum İl Müdürlüğü organizasyonu ile büyükşehir Belediyesi, İtfaiye Daire Amirliği, UMKE, S.A.B.A.H , Kızılay, TRAC ve 112 ekiplerince Kent Meydanında tanıtım programı düzenlendi. Kent Meydanında kendileriyle ilgili stant açan, afet ve acil durum kuruluşları ve ekipleri, stantları gezen vatandaşlara, faaliyetleri ve donanımları hakkında bilgi verdi. Olası afet durumlarında vatandaşların alacakları basit önlemlerle  hayatta kalınabileceği konusunda bilgiler verdi.  Diğer taraftan bastırılan broşürler, gelen vatandaşlar bilgilendirilerek dağıtıldı.

Düzenlenen etkinlikle ilgili olarak bilgi veren Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü İsmail Dilaver, 17 Ağustos depreminin yıldönümü nedeniyle ilimizde faaliyet gösteren gönüllü ve resmi arama, kurtarma ve ilk yardım birimleriyle böyle bir organizasyon düzenlediklerini söyledi. Dilaver aradan geçen 15 yıl içinde, ilimiz afet ve olası doğal felaketlere karşı çok büyük yol kat ettiğini ifade etti. Dilaver şöyle devam etti, “Amacımız, depremi unutmamak ve unutturmamak. Bu organizasyonda amacımız, birimlerinimiz bu süreç içinde yaşadıkları gelişmeyi halkımıza tanıtmak, teknolojik gelişmeler hakkında bilgi vermek ve olası afet ve doğal felaketlerde, halkımızın alabileceği küçük tedbirler hakkında bilgilendirmektir.”

Dilaver bugün ilimizde bulunan Arama Kurtarma, haberleşme birimlerinin dünyanın önde gelen birimleri arasında olduğunu ifade ederek, “AFAD olarak birimlerimiz teknolojik ve başarı yönünde ülkemizde bulunan 11 birimden biriyiz. Diğer taraftan halkımızı bilgilendirme adına, her zaman göreve hazırız. Halkımız istedikleri zaman alabilecekleri tedbirler konusunda bize danışabilirler” dedi. AFAD Müdürü Dilaver, ilimizde bu tür durumlara karşı kurulan birimler ve sivil toplum gönüllü birimleri yanında, fabrikalarda da kurulan birimlerle acil durumlara hazır olduklarını söyledi.

Afet İl Müdürü İsmail Dilaver  bizim çalışmalarımıza verdiği eğitimler ve tatbikatlarla büyük katkı sağlayan  Akyazı’da faaliyetlerini sürdüren S.A.B.A.H derneği mensuplarına da teşekkür ederek Akyazı’ya içi arama kurtarma araç gereçleri ile donatılmış bir konteynır vereceklerini söyledi.

 video

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ