Vefat
Giriş Tarihi : 01-08-2014 20:35   Güncelleme : 01-08-2014 20:35

SAPANCA GÖLÜNDE BOĞULAN GENÇ YARIN TOPRAĞA VERİLECEK

Sapanca gölüne serinlemek için giren ve boğulma tehlikesi geçiren üç arkadaştan ikisi

 SAPANCA GÖLÜNDE BOĞULAN GENÇ YARIN TOPRAĞA VERİLECEK

kurtulurken biri boğularak can verdi.

17’şer yaşında olan İbrahim Ethem Genç, Görkem Yıldız ve Mert Tan Serinlemek için Sapanca gölüne girdiler. Boğulma tehlikesi atlatan üç gençten Görkem Yıldız yüzerek kıyıya çıkmayı başardı ve göl kenarında bulunanlara arkadaşlarının boğulmakta olduklarını haber verdi. Bunun üzerine göle giren Emir Şahin isimli vatandaş Mert Tan’ı kıyıya çıkarmayı başardı. İbrahim Ethem Genç ise bulunamadı.

Mert Tan 112 ambulansla Toyota Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alınırken, kaybolan İbrahim Ethem Genç aranmaya devam edildi.

Bu arada arkadaşlarının yüzerken tehlike geçirdiklerini fark ederek kıyıda piknik yapmakta olanlara haber veren Görkem Yıldız “Arkadaşlarımla birlikte yüzmek için göle girdik. Bir müddet sonra iki arkadaşımdan da imdat sesleri gelince bende kıyıda oturmakta olanlardan yardım istedim. Onlardan biri Mert arkadaşımı kıyıya çıkarmayı başardı. Ancak diğer arkadaşım İbrahim Ethem’i kurtaramadık çok üzgünüm” dedi ve sinir krizleri geçirdi.

CANSIZ BEDENİ BULUNDU

Perşembe günü yüzmek için girdiği gölde boğulan İbrahim Ethem Genç’i arama kurtarma ekipleri gün boyu aramalarına rağmen buladı. Cuma günü talihsiz genç’e ulaşıldı ve cansız bedeni gölden çıkartıldı. Otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderilen talihsiz genç ‘in cenazesi bugün (2 Ağustos Cumartesi) Akyazı’ýa bağlı Pazarköy Mahallesinde toprağa verilecek.

İbrahim Ethem Genç’in daha 17 yaşında hayatının baharında gölde boğularak hayatını kaybetmesi Akyazılıları derinden üzdü.

MİLLETVEKİLİNİN YEĞENİ

Sapanca gölünde boğularak hayatını kaybeden İbrahim Ethem Genç’in Sakarya eski milletvekillerinden Recep Yıldırım’ın yeğeni olduğu öğrenildi. Yıldırım, boğulma haberini alır almaz Sapanca’ya geldi ve arama kurtarma çalışmalarını yakından takip etti.

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ