Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 25-07-2014 16:49   Güncelleme : 25-07-2014 16:49

AKYAZI’DA FİLİSTİNDE HAYATINI KAYBEDENLER İÇİN CENAZE NAMAZI

Akyazı Gazi Süleyman Paşa Camisi bahçesinde Cuma namazı çıkışı

AKYAZI’DA FİLİSTİNDE HAYATINI KAYBEDENLER İÇİN CENAZE NAMAZI

Filistin’de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Akyazı İHH Derneği tarafından organize edilen ve sivil toplum kuruluşlarının da katılımı ile  Gazi Süleyman Paşa Camisi bahçesinde Cuma Namazı çıkışı  gıyabi cenaze namazı kılındı.

İlçe Müftüsü Mehmet Şenokur’un  kıldırdığı cenaze namazı sonrası emekli imam hatibi Hüseyin Harputoğlu tarafından Filistin’de yaşanan zulümde hayatını kaybedenler için dua edildi.

Son olarak gönüllü sivil toplum kuruluşları adına Diyanet-Sen Akyazı Temsilcisi Ethem Genç tarafından basın açıklaması yayınlandı.

Ethem Genç açıklamasında; ““Uluslar arası toplumun bu konuda tavır alması için ve İsrail’in bu vahşetine ve zulmüne karşı dur demesi için daha kaç tane çocuk, kadın, yaşlı insan, masum ve mazlum insan ölecek. Ancak kimse bu zulme dur demediği gibi arka çıkanlarda var dedi ve hem Arap devletlerine ve hem de uygarım diyen diğer devletlere seslendi. “Siz şanlı Arap Kralları ‘ nerede sizsin kudretli askerleriniz, Yoksa altın tahtınızdan Filistin gözükmüyor mu ?. Dün dedeleriniz onlarla baş edemedi, bari siz kınayın kormadan.. Siz uygarım diyen medeniyetin beşiği ülkeler ve insan haklarının savunucusu koca koca devletler ‘ bir millet yok ediliyor… Neden susuyorsunuz. Haykırsanıza artık bu vahşet artık dursun diye .” dedi.

Biz Türkiye olarak her zaman mazlum Filistin halkının yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Gazze’de çocukların ölmesini insanlığın kabul etmemesi ve İsrail’e tepki göstermesi gerekir. Siyasetten çok dünya barışını korumak için görev yapan parlamentolar İsrail’i durdurmak için en katı tavrını ortaya koymalıdırlar” dedi.

İHH Derneği yine Cuma çıkışında kurduğu platformda Filistin mağdurları için yardımları kabul etti.

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ