Akyazı Magazin
Giriş Tarihi : 25-07-2014 16:33   Güncelleme : 25-07-2014 16:33

SAKARYA BASINI İFTARLA BASIN BAYRAMINI KUTLADI

Sakarya Gazeteciler Cemiyeti’nin yeni binasında verilen iftarda

SAKARYA BASINI İFTARLA BASIN BAYRAMINI KUTLADI

konuşan Başkan Sezai Matur, yönetim olarak binaya Necdet Güngörsün Basın Merkezi adını verdiklerini söyledi

Sakarya Gazeteciler Cemiyeti tarafından önceki akşam yeni binada iftar verildi. İftara Sakaryalı gazeteciler ile kurum ve kuruluşların basın müdürleri katıldı.

İKTİDAR BASKISI

İftarda konuşan SGC Başkanı Sezai Matur, cemiyetin yeni binasında düzenlediği ilk iftara katılanlara teşekkür ederek, “Bugün 24 Temmuz Basın Bayramı. Ancak son dönemde, yeni medya düzeninde yeni sansür uygulamalarıyla karşı karşıya kalmaktayız. Gazeteciler, köşe yazarları baskıyla işlerinden olmakta iktidar baskısını hiç olmadığı kadar ensemizde hissetmekteyiz. Böyle bir ortamda bugünü Basın Bayramı olarak nitelemek pek de doğru olmaz sanırım. Biz her 24 Temmuz’da olduğu gibi bugün de özgür basın çağrımızı yenilirken özgür medya düzeni oluşana kadar bu günü bir dayanışma günü olarak kutlamanın doğru olduğunu düşünüyoruz” dedi.

NECDET GÜNGÖRSÜN

24 Temmuz’un aynı zamanda cemiyetin merhum başkanlarından Necdet Güngörsün’ün ölüm yıldönümü de olduğunu ifade eden Başkan Matur, “Bugün 24 Temmuz ve Sakarya Gazeteciler Cemiyeti’ni kurumsal bir yapıya kavuşturan ve Sakarya’da gazetecilik mesleğinin bir noktaya gelmesinde büyük emekleri bulunan merhum Başkanımız Necdet Güngörsün’ün vefatının 7’inci yıl dönümü. Yönetim Kurulumuz bu binanın adının Necdet Güngörsün Basın Merkezi olmasını uygun görmüştür” dedi.

SAKARYA’NIN SESİ

Yönetim kurulu olarak Sakarya Gazeteciler Cemiyeti’ne yakışır bir basın merkezi hayallerinin gerçeğe dönüştüğünü vurgulayan Başkan Matur, “Şimdi 360 metre kullanım alanı olan bir Basın Merkezimiz var. Arkadaşlar Basın Merkezi’nin bir bölümünü Basın İlan Kurumu’nu Sakarya Şube Müdürlüğü’ne kiraladık. Bundan sonra Sakarya Gazeteciler Cemiyeti, elde ettiği kira geliriyle kimseye boyun eğmeden faaliyetlerini sürdürecektir.  Bu salonumuzu çok amaçlı bir salon olarak kullanmak istiyoruz. Burada eğitim programları düzenlemek istiyoruz.  Tüm kuruluşlara burayı açarak, Sakarya’nın sesinin Basın Merkezi’mizden duyulmasını istiyoruz” dedi.

KIRGINLIKLAR BİTSİN

Cemiyetin kuruluşunun 60’ıncı yıldönümü münasebetiyle yeni yapılan bina için bir açılış ve balo düzenlemek istediklerini dile getiren SGC Başkanı Sezai Matur, “Yeni binamızın verdiği heyecanla bugün yeni bir başlangıç yapmak istiyoruz. Tüm kırgınlıkların geçmişte kalmasını, Sakarya basınının yeri geldiğinde bir bütün olarak birlikte hareket etmesini arzuluyoruz. Birbirimizi sevelim. Birbirimize destek olalım. İster Gazeteciler Cemiyeti’ne üye olsun, ister olmasın kendisini gazeteci olarak gören herkese bu kapı sonuna kadar açıktır”

MESLEK BÜYÜKLERİ

Matur’un konuşmasının ardından vefat eden gazetecilerin ve cemiyet yöneticilerinin ruhlarına ithafen Kuran-ı Kerim okundu. Daha sonra meslek büyükleri Necdet Çardak, Abdullah Çelik, Şaban Mergül, Salim Özyılmaz, Mustafa Erkaya ve Müjgan Zaman  duygu ve düşüncelerini genç kuşak gazetecilerle paylaştı. İftarın ardından medya mensupları uzun süre sohbet etti. 

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ