Akyazı Magazin
Giriş Tarihi : 25-07-2014 00:12   Güncelleme : 25-07-2014 00:12

ZİRAAT ODASI İFTARINDA KATILIMBİR HAYLİ FAZLAYDI

Akyazı Ziraat Odasının geleneksel hale getirdiği iftarı dün akşam verildi.

 ZİRAAT ODASI İFTARINDA  KATILIMBİR HAYLİ FAZLAYDI

 Ziraat Odası yetkilileri ilk kez İlçe dışına çıktı ve iftarı Eskibedil Mahallesinde verdi.

Eskibedil Mahallesi din görevlisi tarafından Kur’an-ı Kerim okunması ile başlayan ve İlçe Müftüsü Mehmet Şenokur’un duası ile devam eden iftar yemeğine katılım beklenenin üzerindeydi.

KONUŞMALAR

İftar sonrası ev sahibi olarak Akyazı Ziraat Odası ve Ziraat Odaları Sakarya İl Koordinasyon Kurulu başkanı Ali Şener Bayraktar kürsüye geldi ve katılan tüm misafirlere teşekkür etti. Bayraktar, Kadir gecesi gibi önemli bir gecenin öncesinde verdiğimiz iftar nedeniyle bir araya gelmiş olmamız iftarımıza bambaşka bir anlam katmıştır. Mübarek kadir gecenizi kutluyorum ve iştirakinizden ötürü de hepinize bir kez daha teşekkür ediyorum dedi.

Akyazı Kaymakamı K.Mustafa Ballıda Ziraat Odası tarafından verilen iftar yemeğinde sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duydum. İftar programını hazırlayan ve yemek ikramında bulunanlara ve bu gece de emeği geçen herkese teşekkür ediyorum dedi ve Kaymakam Ballı da katılımcıların ve tüm İslam aleminin kadir gecelerini kutladı.

Akyazı Ziraat Odasının verdiği iftara Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’da katıldı. Kürsüye gelen Bayraktar konuşmasına, idrak edilen kadir gecesini kutlayarak başladı.

BOYKOT ÇAĞRISI YAPTI

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Gazze’de yaşananları insanlık dışı ve vahşet olarak yorumladı ve 5 milyonun üzerinde üyesi ile Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu olan Ziraat Odaları ve onların üst kuruluşu olan Türkiye Ziraat Odaları Birliğinin bugünden itibaren İsrail ile ticari ilişki içinde bulunmayacağız, ithalat ve ihracat yapmayacağız ve onlara ait hiçbir ürünü de kullanmayacağız. Tüm teşkilat mensuplarıma ilk kez buradan sesleniyorum ve onları İsrail mallarını kullanmamaya ve boykot yapmaya davet ediyorum dedi.

Meydana gelen afetler nedeniyle çiftçinin önemli ölçüde zarar gördüğünü anlatan Genel Başkan Şemsi Bayraktar, zararların karşılanması hususunda önemli çalışmalar yaptıklarını belirtti ve hayat suyu tabir edilen desteklerin verilmesinin sağlandığını söyledi.

Fındık konusuna da değinen Genel Başkan Bayraktar, Karadeniz bölgesinde fındık yok. Fındık Sakarya’da var. O nedenle Sakaryalı hemşehrilerim fındığını iyi değerlendirmeli dedi ve çalışmaları ile ilgili kısa kısa bilgiler verdi.

İftar yemeğine çok sayıda kadın çiftçinin de katıldığını gören TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, sizler bizim için çok önemlisiniz. Üretimdeki katkılarınız çok büyük. Sizlere Genel başkanınız olarak teşekkür ediyorum dedi ve konuşmasını iftar yemeğine katılanlarla birlikte tüm İslam aleminin kadir gecelerini kutlayarak tamamladı.

Akyazı Ziraat Odası tarafından Eskibedil mahallesinde gerçekleştirilen iftar yemeğine TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Akyazı Kaymakamı Kamuran Mustafa Ballı, Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, Tarım, Sosyal Güvenlik ve Tarım Kredi teşkilatlarının İl ve İlçe Müdürleri, Siyasi Partilerin başkan ve temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşlarının yöneticileri, İl ve Çevre İlçelerin Ziraat Odası başkan ve yöneticileri, daire müdürleri, muhtarlar derneği başkanı ile birlikte mahalle muhtarları, Ziraat Odasının mahalle temsilcileri, Oda Meclisi ve Yönetim kurulu üyeleri ile Eskibedil ile birlikte çevre mahallelerden gelen davetliler katıldı. Kadın çiftçilerin yoğun olarak iftara katılması Ziraat Odası yetkililerini sevindirdi.

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ