Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 24-07-2014 23:41   Güncelleme : 24-07-2014 23:41

KADİR GECESİ KUZULUK’TA DA HUŞU İÇİNDE KUTLANDI

Kadir gecesi Ülkemizde ve tüm İslam aleminde olduğu gibi

KADİR GECESİ KUZULUK’TA DA HUŞU İÇİNDE KUTLANDI

 Akyazı’nın Kuzuluk mahallesindeki camilerde de huşu içinde idrak edildi. Kuzuluk merkez camiinde teravih namaz sonrası ziyarete açılan sakal-ı şerifi görmek için sıraya giren cami cemaatının heyecanlı oldukları gözlendi.

Kuzuluk Şose Mahallede ikamet etmekte olan Aziz Hoca (İltaş) tarafından yıllardan beri saklanan ve korunan, vefatından sonra da bu görevi devir alan torunu Metin İltaş tarafından muhafaza edilmeye devam edilen Sakal-ı Şerifi Kuzuluk Merkez Cami İmam Hatibi Arif Saraç tekbirler eşliğinde açtığı sakal-ı şerifi görmek isteyen Kuzuluklular uzun kuyruklar oluşturdular. Erkeklerden sonra sakal-ı şerifi görmek için kuyruğa giren kadınların bir çoğunun duygulandığı ve bazılarının da ağladıkları görüldü.

Kuzuluk Merkez Cami İmam Hatibi Arif Saraç, sakal-ı şerifi mahallemize kazandıran ve günümüze kadar sakal-ı şerifi muhafaza eden merhum Aziz hoca (İltaş) başta olmak üzere, ölümünden sonra aynı görevi yapan oğlu Cevdet İltaş ve onun ölümünden sonra da torunu Metin İltaş’a teşekkür etti ve inşallah dünya durdukça bu anlamlı hediyeyi muhafaza ederler ve bizlerde önemli gecelerimizde sizlerin ziyaretine sunarız dedi. 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ