Akyazı Spor
Giriş Tarihi : 23-07-2014 00:22   Güncelleme : 23-07-2014 00:22

DÜNYA İKİNCİSİ SEMİH YAZICI’YA MUHTEŞEM KARŞILAMA

Yıldızlar Dünya şampiyonasına katılan Akyazılı milli güreşçimiz

DÜNYA İKİNCİSİ SEMİH YAZICI’YA MUHTEŞEM KARŞILAMA

 Semih Yazıcı finalde rakibine yenilerek dünya ikinciliği gibi çok önemli bir başarıya imzasını attı.

Slovakya’nın Humenne şehrinde düzenlenen Yıldızlar Dünya şampiyonasında 85 kiloda güreşen milli güreşçimiz Semih Yazıcı, sabah seasında yaptığı tüm güreşlerine kazanarak finale çıkmayı başardı. Finalde rakibine kaybederek dünya ikincisi olan ve gümüş madalya kazanarak ülkemize ve Akyazı’ya geri dönen Semih Yazıcı, Akyazı’da krallar gibi karşılandı.

Ormanköy kavşağında kalabalık bir grupla karşılanan milli güreşçi uzun kuyruklar oluşturan konvoy eşliğinde Akyazı’ya giriş yaptı ve Belediye binasında kendisini bekleyen Başkan Hasan Akcan’la kucaklaştı.

Dünya ikincisi olma başarısı gösteren Semih Yazıcıyı kutlayan belediye başkanı Hasan Akcan, içimizde öyle cevherler var ki, aynı Semih kardeşimiz gibi yıldız ve şampiyon olacak kapasitede. Onları yetiştiren dünya şampiyonu güreşçimiz olan ve belediyemiz güreş takımının antrenörlüğünü yapan Kamil Özdağ ile birlikte Semih kardeşimi kutluyorum dedi ve hediyesini verdi. Başka Akcan Semih Yazıcıya 5 bin Tl.lik hediye çeki, bir laptop ve bir sonraki şampiyonaya kadar da aylık 400 Tl. maaşa bağladı.

Başkan Akcan, gençlerin mutlak surette kötü alışkanlıklardan kurtarılması gerektiğinin altını çizerek, onları kötü alışkanlıklardan sadece ve sadece onlara spor yaptırılarak kurtarılır. O bakımdan belediye olarak sporun her dalını sonuna kadar destekliyoruz ve bundan sonra da desteklemeyle devam edeceğiz dedi.

Törende konuşan dünya ikincisi Semih Yazıcıda başarılı bir şampiyona geçirdiğini ve finalde kaybettiği için üzgün olduğunu, gönlünde finali de kazanıp Türkiye’ye ve Akyazı’ya dünya şampiyonu olarak dönmek istediğini söyledi. Bu sefer olmadı ama bundan sonraki yıllarda kesinlikle olacak sözü verdi.

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ