Akyazı Asayiş
Giriş Tarihi : 20-07-2014 14:05   Güncelleme : 20-07-2014 14:05

MİLLİ GÜREŞÇİMİZ SEMİH YAZICI DÜNYA 2.Sİ

Gösterdiği üstün performansla Yıldız Erkekler Serbest Güreş Milli Takımına seçilen ve

MİLLİ GÜREŞÇİMİZ SEMİH YAZICI DÜNYA 2.Sİ

Slovakya’da düzenlenen Yıldızlar Dünya Şampiyonasında 85 kg kategorisinde yarışan Akyazılı güreşçi Semih Yazıcı Dünya İkincisi oldu.

 Akyazı Belediyesi güreş takımı sporcusu milli güreşçi Semih Yazıcı, başarılarına bir yenisini daha eklemek üzere. Slovakya’nın Snnina şehrinde düzenlenen Yıldızlar Dünya Güreş Şampiyonası’nda 85 kilogramda mindere çıkan milli güreşçi Akyazılı Semih Yazıcı, finalde Azeri rakibi Shamil Sadullayev'e 4 1 yenilerek dünya ikincisi oldu.

İlk turda Kazak rakibini 9-2 gibi farklı bir skorla yenen Semih Yazıcı, ikinci turda da çok kolay bir galibiyet alarak Bulgar rakibini tuş yaparak maçı kazandı. 3. Turda Ermeni rakibiyle karşılaşan Semih Yazıcı, bir ara 6-0 geriye düşse de maçı 12-6 kazanarak adını yarı finale yazdırdı.

Şampiyonayla ilgili bir açıklama yapan Kulüp antrenörü Kamil ÖZDAĞ öğrencimizi gönülden kutluyorum Ülkemizi İlimizi ve ilçemizi en iyi şekilde temsil etmiştir. Azimle inanarak çalışmanın sonunda başarı zaten geliyor bundan sonraki güreş hayatında başarılarının devamını diliyorum.

Akyazı’dan İlk Defa Final

Yarı final mücadelesinde Alman rakibi Ilija Matuhin’i 6-5lik skorla mağlup eden Semih Yazıcı, Akyazılı güreşçiler arasında dünya şampiyonasında finalde yarışan ilk sporcu olarak tarihe geçti.

Final müsabakasında ilk periyodu 4 1 geri tamamlayan Semih Yazıcı, ikinci periyotta  0-0 tamamlanınca müsabakadan mağlup ayrılarak Dünya ikincisi oldu.

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ