Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 18-07-2014 19:57   Güncelleme : 18-07-2014 19:57

LAĞIMSULARI TEHLİKE SAÇIYOR

Hasanbey ve Harunusta Mahalleleri

LAĞIMSULARI  TEHLİKE SAÇIYOR

 Akyazı’da mahalle düzeyinde ilk kanalizasyona sahip iki Mahalle unvanını ellerinde bulunduruyor. İlk kanalizasyon Hasanbey Mahallesinde yapılmış, daha sonra Harunusta Mahallesi kanalizasyon sorununu çözmüştü. Hasanbey Mahallesinde yapılan ve hizmete sokulan kanalizasyonun bir de arıtma tesisi mevcut. Ancak Harunusta Mahallesi kanalizasyonunda arıtma tesisi henüz yok. Harunusta Mahallesi atık ve pis suları taşıyan boruları Hasanbey Mahallesine ait olan arıtma tesisine götürmek istemiş ama kod farklılığı yüzünden bu hedefine ulaşamamış. Geçici çözüm olarak Mahalle Muhtarlığı iki mahalleyi birbirinden ayıran ve sınır konumunda olan Hasanbey deresi içine boru yerleştirerek mahallenin üst bölgesinden gelen atık ve pis suları bu borularla mahallenin dışına çıkarmış. Ancak geçtiğimiz günlerde aşırı yağışlar sonrası meydana gelen sel, Harunusta Mahalle muhtarlığı tarafından döşenen boruların büyük kısmını alıp götürmüş ve böylece atık ve pis sular açıkta akmaya başlamış.

Bu durumdan Harunusta Mahallesinin alt bölümünde ikamet etmekte olan yaklaşık 15 hanede yaşayanlar olumsuz etkilenmiş ve her gün pis kokuları solumak zorunda kalmışlar. Bu olumsuz durumu kime intikal ettirdilerse sorunlarına şu ana kadar bir çözüm bulamamışlar.

Konuyla ilgili olarak Mahalle sakinleri adına açıklama Ali Aydın’dan geldi. Ali Aydın sel sonrası ortaya çıkan bu olumsuzluğu Akyazı Belediyesi başta olmak üzere Büyükşehir Belediyesi ve tüm ilgili yerlere aktardıklarını ve şu ana kadar bir sonuç alamadıklarını söyledi.

Görüldüğü gibi tüm Mahallenin kanalizasyona bağlanan atık ve pis sular evlerimizin kenarından geçmekte olan derenin içinde açıktan akmaktadır. Mevsim nedeniyle havaların sıcak olması yüzünden çevreye yayılan pis koku artık çekilemeyecek boyutlara ulaşmıştır. Çoluk çocuk bu durumdan son derece olumsuz etkilenmekteyiz. Ayrıca salgın bir hastalığın baş göstermesinden korktuğumuzu ifade etmek istiyorum. Bu nedenle bu sorun bir an önce giderilmeli diyen Ali Aydın, çözüm yolu olarak da Hasanbey Mahallesinin olduğu gibi kendi Mahallelerinde de bir arıtma tesisi yapılmalı ve tüm atık sular buraya bağlanmalı. Ya da kot farkı ortadan kaldırılarak kendi Mahallelerine ait olan atık sular Hasanbey Mahallesinin arıtma tesisine bağlanmalı. Sorun ancak böyle çözülür.

Mahalle sakinleri adına konuşan Ali Aydın, 15 hanenin olumsuz etkilendiği bu olumsuzluğun giderilmemesi halinde konuyu en üst mercilere taşıyacaklarının da altını çizdi ve etkilenmekte oldukları bu olumsuzluktan, dayanılmaz pis kokudan kurtarmaları için yetkililere bir kez daha çağrıda bulundu.  

Bizim AkyazıBizim Akyazı

Bizim Akyazı