Akyazı Siyaset
Giriş Tarihi : 01-01-1970 03:00

BAŞKAN AKCAN NET KONUŞTU: TAVİZ YOK HERKES KURALLARA UYACAK

Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan

BAŞKAN AKCAN NET KONUŞTU: TAVİZ YOK HERKES KURALLARA UYACAK

İlçedeki Oda Başkanlarının daveti üzerine bir araya geldiği toplantıda  başkanların bazı konularda belediyenin bazı uygulamalarında daha esnek davranması yolundaki isteklerine “ taviz yok. Herkes kurallara uyacak” diye karşı çıktı.

Oda başkanları Ramazan ayı dolayısı ile Belediye tarafından kahvehanelerin gece saat birde kapanması kararının yeniden gözden geçirilerek saat 04.00 kadar uzatılmasını istediler. Ve bu isteklerinin kahveci esnafının isteği olduğunu söylediler.

Başkan Akcan bu isteği kabul etmelerinin mümkün olmadığını saat 01.00 de bütün kahvehanelerin kapanacağını söyledi ve taviz yok herkes kurallar uyacak dedi.

Akcan bunu isteyen sayıları on’u geçmeyen kahve hane sahipleridir. Bunlar ne yapıyorlar. Ramazan ayına mahsus kumar oyunları düzenliyorlar. Buna asla müsaade edemeyiz. Ramazan ayı ibadet edip sevap kazanma ayıdır. Benim Belediye Başkanlığımda kumar oynatacak bir gücüm ve cesaretim yok. Halkımız bize yetki verdi bu makama getirdi. Ben burada kaldığım süre içinde insanlarımızın gece geç saatlere kadar kahvehanelerde kumar oynamalarına gönlüm razı olmaz. Yetki bendeyse buna izin vermem. Herkes evine gitsin, çoluk çocuğu ile birlikte Ramazana uygun bir yaşam sürsün. Aileler 12-13 yaşındaki çocuklarına sahip çıkamaz hale geldi. Baba evine gitmiyor çünkü. Bu çocuklarımız hap kullanıyor, esrar içiyor, uyuşturucu kullanıyor. Biz de kahveleri geç kapattırarak buna çanak mı tutalım. Sizlerden beni çocuklarımızı bu uyuşturucu batağından nasıl kurtaralım diye çağıracağınızı beklerken siz kalkmışsınız kahvelerimizi 2 de 3 de kapatalım diye çağırıyorsunuz. Bu çocuklar bizim çocuklarımız. Bu aileler bizim ailelerimiz park ve bahçeler saat iki iki buçuğa kadar açık kalabilir. Diyerek konuya son noktayı koydu.

Toplantıda zabıtanın Pazar ruhsatlarında zorluklar çıkardığını da dile getiren Oda başkanları  bunda esnafın üzerine fazla gidilmemesini isteyince Başkan Akcan esnaftan yasa ve yönetmelikler dışında bir şey mi isteniyor diye sordu. Pazar ruhsatı olmayanlar alacaklar. Şimdiye kadar Pazar ruhsatı sorulmamış diye biz demi sormayacağız. İşlemler sırasında aksayan bir yön varsa bunu en kısa zamanda çözeriz. Dedi.  Bizler vatandaşın işini kolaylaştırmak için buradayız zorlaştırmak için değil. Geçmişten gelen maalesef yanlış olan alışkanlıkları düzelteceğiz. Geçmişten gelen bir çok yanlışlıklar var. Nereyi tutarsak elimizde kalıyor. Her şey birbirine girmiş. Bunları zamanı geldikçe düzelteceğiz. Hepsi birden olmuyor diyen Başkan Akcan Ben Malkoçoğlu gibi ortaya çıktım. Sorun o kadar çok ki yalnız başıma bunun üstesinden gelmem mümkün değil sizler  bana destek olacaksınız. Hep birlikte yaşanabilir, vatandaşı mutlu ve huzurlu bir Akyazı için el birliği ile çalışacağız. Dedi.

Toplantıda ayrıca kahvehanelerin önüne sandalye çıkarılarak yayaların yolunu kapatılmasına engel olunacağı, Adapazarı’na yolcu taşıyan Halk otobüslerinin tıka basa yolcu taşımalarına da izin verilmeyeceği konuları da görüşüldü.

 

Bizim AkyazıBizim Akyazı

Bizim Akyazı