Akyazı Spor
Giriş Tarihi : 01-01-1970 03:00

AKBALIK GÜREŞLERİNİN YAPILACAĞI TARİH KESNLEŞTİ 30 AĞUSTOS

Yaşanan talihsiz bir olay neeniyle Uzunca bir süreden beri yapılamayan

AKBALIK GÜREŞLERİNİN YAPILACAĞI TARİH KESNLEŞTİ 30 AĞUSTOS

Akyazı Akbalık Güreşlerine bu yıl kaldığı yerden devam edilme kararı alındı.

30 Mart seçimlerinde seçilen Yeni Belediye Başkanı Hasan Akcan’ın işe el atmasıyla yeniden gündeme gelen Akbalık güreşlerinin yapılacağı tarih te kesinlik kazandı.

Yağlı güreşlerin 30 Ağustos 2014 tarihinde yapılmasının kesinlik kazanması üzerine Belediye Başkanı Hasan Akcan başkanlığında bir teknik heyet güreşlerin yapılacağı alanda incelemelerde bulundu. Eksikler belirlendi.

Belediye Başkanı Hasan Akcan  bu yıl 52. cisi düzenlenecek olan Akbalık Yağlı Güreşlerinin tarihi bir hüviyet kazandığını ve Akyazı’nın tanıtımı için vazgeçilmez bir organizasyon olduğunu belirterek  eksiklerin en kısa zamanda giderilerek 30 Ağustos 2014 tarihine kadar tamamlanması talimatını verdi.

Başkan Akcan Akbalık Yağlı Güreşlerinin tekrar geleneksel hale gelmesini istiyoruz. Ve her yıl bu aylarda, Akbalık çayırının ata sporumuzla şenlenmesini arzu ediyoruz. Akyazı'mız başarılı güreşçiler yetiştiren bir ilçemiz hem minderde, hem yağlı güreşlerde bu başarıların devamı için Belediye olarak desteklerimiz sürecek. Belediyemiz Güreş Takımında güreşen kardeşlerimiz başarıdan başarıya koşuyor. Bizde her zaman onların yanındayız dedi.

Şimdiye kadar Akbalık güreşleri geleneği Kırkpınar güreşlerinin bir hafta öncesi yapılıyor ve Kırkpınar güreşlerine katılacak olan pehlivanlar Akbalık çayırında son defa gövde gösterisinde bulunuyorlardı.

Alınan yeni kararla bu yıldan başlamak üzere bu gelenekten vaz geçiliyor ve  Ağustos ayının son Cumartesi ve Pazar günleri yapılmasına karar veriliyor.

 

 

 

Bizim AkyazıBizim Akyazı

Bizim Akyazı