Akyazı Magazin
Giriş Tarihi : 01-01-1970 03:00

AKYAZI’DA GİRİŞİMCİLİK KURSU AÇILIYOR

Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığı

AKYAZI’DA GİRİŞİMCİLİK KURSU AÇILIYOR

 ile SGK İl Müdürlüğünün önderliğinde KOSGEP ve İŞ-KUR işbirliğinde kadınlara yönelik girişimcilik kursunun açılmasına yönelik ilk ciddi toplantı ATSO salonunda gerçekleşti.

Bir hafta önce Akyazı’da ATSO Başkanı Şinasi Bayraktar ve SGK İl Müdürü Nurten Canbasoğlu’nun bir araya gelerek konuya ilişkin yaptıkları ilk görüşmenin olumlu sonuçlanması üzerine, ikinci toplantı Ticaret ve Sanayi Odasının iki bayan meclis üyesi ile birlikte Akyazılı bazı kadın girişimcilerinde katılımı ile yine ATSO salonunda yapıldı.

Toplantının başında kadın girişimciler ve toplantıya katılan misafirlerle kısa süreli bir araya gelen ATSO Başkanı Şinasi Bayraktar, SGK İl Müdürü tarafından kendisine sunulan kadın girişimcilere yönelik projeyi desteklediklerini söyledi ve bu konuda bizden istenenleri yerine getirmeyi görev kabul ediyoruz dedi.

Kadınlarında iş hayatında gerçek yerlerini almaları gerektiğinin altını çizen Bayraktar, Akyazı’da çok sayıda kadın girişimcinin bulunduğuna dikkat çekerek, bahse konu olan proje sayesinde bu kadın girişimcilerimize yenileri eklenecek ve Akyazı sosyal hayatta olduğu gibi ticari hayatta da gerçek yerini alacaktır. ATSO olarak bu proje uygun bir projedir dedi ve önlerine yeni projelerinde gelmesi ve uygun görülmesi halinde destekleyeceklerini söyledi konuşmasını tamamladıktan sonra da başarı dileyerek toplantıdan ayrıldı.

SGK İl Müdürü Nurten Canbasoğlu’da konuşmasında kadın girişimcilere yönelik olan hazırlanan projenin Sakarya genelinde olduğu gibi Akyazı İlçesinde de hayata geçirmek için gayret gösterdiklerini söyledi ve gördüğüm kadarı ile Akyazı’da kadın girişimcilerimiz açılacak olan kursa katılmayı bekliyor ve bu durum da bizi son derece mutlu ediyor dedi.

Toplantıya konuşmacı ve bilgilendirici olarak katılan Sakarya Üniversitesi Teknokent Proje Danışmanı Can Soyhan’da açılacak olan girişimcilik kursunun 11 gün süreceğini ve kursiyer sayısının 25 olması gerektiğini söyledi ve kursa katılıp belgesini alan kadın girişimcilere verilecek olan kredilerle ilgili olarak geniş ve aydınlatıcı bilgiler verdi.

Toplantı sonrasında Akyazı’da açılması planlanan girişimcilik kursunun Haziran ayı başında açılması da karar altına alındı.

ATSO salonunda düzenlenen toplantıya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şinasi Bayraktar, Meclis Üyeleri Gülden Evran ve Nurhay Demoen ile Genel Sekreter Yalçın Karaçayır ev sahipliği yaparken, SGK İl Müdürü Nurten Canbasoğlu, SGK Şube Müdürü Aynur Turan, konuşmacı olarak SAÜ Teknokent Proje Danışmanı Can Soyhan ile bazı kadın girişimciler katıldı.

 

Bizim AkyazıBizim Akyazı

Bizim Akyazı