Akyazı Spor
Giriş Tarihi : 01-01-1970 03:00

TARİHİ AKBALIK GÜREŞLERİ YENİDEN BAŞLIYOR

1956 Yılında Kırkpınar'ın unutulmaz başpehlivanları Zülküf Karabulut ve Ordulu Mustafa Bük tarafından Ayşecik güreşleri adı ile Akbalık çayırında

TARİHİ AKBALIK GÜREŞLERİ YENİDEN BAŞLIYOR

başlatılan  ve 1978 yılından itibaren de Zamanın kaymakamı Ahmet Karabilgin’in girişimleri ile Güreş Federasyonunun resmi organizasyon listesine alınan ve  bu tarihten itibaren Akyazı Akbalık güreşleri adı altında aralıksız olarak 1996 yılına kadar devam eden ve o yıl güreşler sırasında yaşanan talihsiz bir olayla ara verilen ve bu tarihten sonra da bir defa daha yapılabilen Akbalık güreşleri uzun bir aradan sonra yeniden başlıyor.

Akbalık güreşlerinin başlaması için geçtiğimiz günlerde başlatılan girişimler sonuç verdi. Ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden gelen bir heyet Belediye Başkanı Hasan Akcan ve ekibi ile birlikte Akbalık güreşlerinin yapıldığı alanda incelemelerde bulundu. Eksikler belirlendi. Belirlenen eksikler tamamlandığı taktirde bu yıl yağlı güreşlere yeniden başlanacak.

Akbalık güreşleri Kırkpınar güreşlerinin bir hafta öncesinde yapılması gelenek haline gelmişti. Ancak bu yıldan itibaren bu gelenek değiştiriliyor ve daha önceki bir tarihte yapılması yönünde karar alındı.

Hazırlıklar tamamlandığı taktirde bu yılki güreşler 1 Haziran tarihinde gerçekleşecek.

Aşağıdaki fotoğrafta  Akbalık'ta 1980 yılında Akbalık güreşlerinde finalde karşı karşıya gelen ve karanlığın basması ile o gün tamamlanamayan ve ertesi sabah yeniden başlayıp Aydın Demir'in Mehmet Güçlü'yü yenmesi ile sonuçlanan güreşin haberi görülüyor.

 

Bizim AkyazıBizim Akyazı

Bizim Akyazı