Eğitim
Giriş Tarihi : 01-01-1970 03:00

PAZARKÖY ORTAOKULUNDA NEFES KESEN TATBİKAT

Pazarköy Ortaokulu Müdürlüğü,

PAZARKÖY ORTAOKULUNDA NEFES KESEN TATBİKAT

Sakarya Afet Bilinçlendirme ve Afete Hazırlama Derneği (S.A.B.A.H) tarafından organize edilen ve İlçe Sağlık Müdürlüğü,Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) Sakarya Grubu, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Akyazı İtfaiye Grubu tarafından Akyazı’nın Pazarköy Ortaokulunda ortaklaşa düzenlenen yangın ve deprem tatbikatı nefes kesti.

Tatbikat için oluşturulan senaryo gereği meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki deprem sonrası ve çıkan yangının ardından yapılan planlar doğrultusunda okuldan öğrenciler, öğretmenleri eşliğinde en kısa sürede tahliye edildi. Yapılan sayımlar sonucu 4 öğretmen, 6  öğrencinin eksik olduğu ve okulda mahsur kaldığı belirlendi.

Deprem sonrası iletişim hatlarında meydana gelen arıza nedeniyle haberleşmenin kesilmesi üzerine Okul Müdürlüğü ilçede bulunan bir amatör telsizciyle temasa geçti. Amatör telsizcinin durumu kendi merkezine bildirmesi üzerine Trac ekibi haberleşmeyi sağlamak üzere kısa sürede mobil telsiz istasyonu ile birlikte olay yerine intikal etti ve haberleşme ağı yardımı ile diğer arama kurtarma, itfaiye, sağlık ekipleri ve 112 ye acil durum çağrısı yapıldı.

Tüm ekiplerin olay yerine intikali ile kurtarma operasyonu başladı. Sivil savunma ve sağlık ekipleri, binada mahsur kalan 6 öğrenci ve 4 öğretmenin yerlerini tespit etti. Sonrasında , mahsur kalanlar itfaiye merdiveni, halatlar yardımıyla sarkıtılmak suretiyle, yaralı öğretmen sedye ile camdan sarkıtılarak diğerleri de hava yastığına atlamak suretiyle izleyenlerin alkışları arasında kurtarıldı.

Kurtarılan yaralılar S.A.B.A.H gurubu tarafından sedye ile dışarıda kurulan seyyar hastaneye taşındı. Ve burada İlçe sağlık müdürlüğü ekipleri tarafından ilk tedavileri yapıldı.

Okuldan son kurtarılan ise Türk Bayrağı oldu. Alkışlar arasında duvardan sarkılarak kurtarılan bayrak İlçe Sağlık Müdürü Dr. Gülşah Yılmaz tarafından okul müdürü Şakir Eroğlu’na teslim edildi.

İlçe Sağlık Müdürü Gülşah Yılmaz’ın sevk ve idaresinde başarılı bir şekilde sonuçlanan operasyonu Akyazı Belediye başkanı Hasan Akcan ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Muammer Yücel de izledi.

Tatbikat sonunda konuşma yapan Pazarköy Ortaokulu Müdürü Şakir Eroğlu “ deprem bölgesinde yaşamak zorunda olan bizler için oldukça yararlı bir tatbikat gerçekleşti. Çocuklarımız artık böyle bir afet karşısında ne yapacağını bilir hale geldi. Operasyonda görev alan S.A.B.A.H Grubu Başkanı İlhan Durgut, İtfaiye birimi sorumlusu Hakan Kaynak, İlçe Sağlık Müdürü Gülşah Yılmaz, Sakarya TRAC Derneği Başkanı Mehmet Turalıoğlu ve ekiplerinde görev alanlara  teşekkür ediyorum dedi.

Operasyon sonunda ekipler bir araya gelerek bir durum değerlendirmesi yaptılar

Bizim AkyazıBizim Akyazı

Bizim Akyazı