Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 01-01-1970 03:00

AKYAZI’DA MISIRDAKİ DARBECİLERE LANET İDAM EDİLECEKLERE DUA YAĞDI

Mısır’da 529 kişinin idam edileceği

AKYAZI’DA MISIRDAKİ DARBECİLERE LANET İDAM EDİLECEKLERE DUA YAĞDI

 haberi tüm dünya’da ve Ülkemizde olduğu gibi Akyazı’da da büyük tepki yağdı. Bu nedenle Akyazı’da Cuma namazı çıkışında Gazi Süleyman Paşa Camii önünde toplanan Akyazılılar Mısır’daki darbecilere lanet, idam edileceği açıklananlara da dualar yağdırdılar.

Diyanet-Sen Akyazı Şubesi tarafından organize edilen toplantıda basın açıklaması Sendika Akyazı başkanı Etem Genç tarafından yapıldı. Okunan basın bildirisinde Mısır’da gerçekleşen darbe  sonrası iş başına gelen hükümete tepki yağarken, aynı darbeci hükümet tarafından idamlarına karar verilen 529 Mısırlı için de dualar okundu.

Darbeci Cuntanın haksız yere binlerce insanı katlettiği belirtilen bildiride, şimdi de 529 masum insan idam edilmek isteniyor. Bu tamamen insanlık suçudur denildi.

Dünyanın neresinde olursa olsun, her dinden ve her ırktan insanın canını kutsal sayıyoruz denilen basın bildirisinde son idam kararlarını ve buna sessiz kalan ve savunan destek veren cunta severleri kınıyoruz denildi.

Basın bildirisinin Diyanet-Sen Akyazı Şube başkanı Etem Genç tarafından okunmasından sonra İlçe Müftüsü Mehmet Şenokur’da duayı yaptı ve düzenlenen toplantıya katılanlar duanın ardından sessizce dağıldı.

Düzenlenen toplantıda ise en dikkat çeken olay ise İlyas Tatlı isimli bir Akyazılının hazırlanan darağacında asma görüntüsüydü. Pankartında ise şşşiiit sessiz olun insanlık uyuyor yazıyordu.

TAŞINAN PANKARTLARDAN ÖRNEKLER

Yaşasın kafirler için cehennem

Darbeci Firavunlar döktükleri kanda boğulacak.

Bizi de asın.

Sisi haddini bil.

Bir nar ağacı var bir de darağacı namerde nar düştü yiğide ise dar ağacı.

Bende 529 can olsa hepsini bu dava uğruna verirdim.

Bizim AkyazıBizim Akyazı

Bizim Akyazı