Akyazı Magazin
Giriş Tarihi : 01-01-1970 03:00

EĞİTİM BİR-SEN STAJYER ÖĞRETMENLERİ YEMEKTE BİR ARAYA GETİRDİ

Kısa adı Eğitim Bir-sen olan

EĞİTİM BİR-SEN STAJYER ÖĞRETMENLERİ YEMEKTE BİR ARAYA GETİRDİ

 Eğitimciler Birliği Sendikası Akyazı Şube Başkanlığı Akyazı’ya bu yıl ilk defa atanan stajyer öğretmenler onuruna bir yemek verdi.

Akyazı Öğretmen Evi salonunda verilen akşam yemeği öncesinde bir konuşma yapan Sendika Şube Başkanı Hüseyin Çakmak  “örgütlenmenin önemine değinerek Sendikalar hak arama yeri, biz sadece hakkı maddi anlamda cebimize kazanç getiren kazanç olarak düşünmüyoruz. Bir kılık kıyafet serbestliği dedik. Belli oranda amacımıza ulaştık. Ama yeterli değil, biz kılık kıyafette her hangi bir şart getirmedik. Öğretmen olan kendine neyin yakıştığı neyin yakışmayacağını kendisi karar versin. Benim adıma beni yöneten karar vermesin .” dedi.

Çakmak sözlerine her öğretmenin mutlaka bir sendikaya üye olmasının gerekliliğini vurgulayarak devam etti ve sendika olarak Akyazı’da güzel işler yaptıklarını söyledi. Bu çalışmalar içinde 2008 yılında temeli atılan ve kısa sürede bitirilen 40 konuttan oluşan karanfil evlerinin projenin hak sahiplerine teslim edildiğini söyledi.
Yemeğe katılan Akyazı İlçe Eğitim Müdürü Mesut Papatya konuşmasında genç öğretmen adaylarına bu yıl yapılacak olan mesleğe geçişi sınavlarında başarılar diledi.

Birlikte yenilen yemeğin ardından sendika yönetimi yemeğe katılan öğretmenlere birer kitap armağan etti.

Bizim AkyazıBizim Akyazı

Bizim Akyazı