Eğitim
Giriş Tarihi : 01-01-1970 03:00

KAYBEDENİ OLMAYAN YARIŞMADA ÖDÜL YAĞMURU

Peygamber Efendimiz’i (sas)daha iyi tanımak ve tanıtmak için

KAYBEDENİ OLMAYAN YARIŞMADA ÖDÜL YAĞMURU

 yola çıkan Peygamber Yolu Derneği’nin düzenlediği ’Herkes O’nu Okuyor’ yarışmasına büyük ilgi oldu.

Bbalarının kucağında sınıfa taşıdığı üç engelli kardeşin de katıldığı yarışmaya her yaştan bayan ve erkek yarışmacı katıldı.

Yarışma 3 ayrı kategoride yapıldı. Ortaokul çocukları için ’Efendiler Efendisi Hazreti Muhammed’, lise öğrencileri için ’Efendimiz ’kitabı ve yetişkinler için ise ’Sonsuz Nur’ eserlerinden sorular yönetildi.

Yarışmada dereceye girenlere farklı hediyeler verilirken, ortak sınav sonucuna göre kazanan kişiler umre seyahati ile ödüllendirilecek.

Türkiye ve dünyada 7’den 70’e herkesin Efendimiz(sas)ile ilgili kitapları okumaya teşvik eden yarışma üç engelli çocuğunu Karapürçek ilçesinden Akyazı ilçesine getiren baba Furkan Güneş ”Çocuklarım hepsi özürlü,kucağımda okula taşıyarak eğitimleri devam ettiriyorum. Bu güzel kampanya da çocuklarım, Peygamber Efendimiz ’in örnek hayatıyla ahlaklanması ile iki tarafı kurtulacaktır. Okumayı teşvik eden yarışmada Efendimiz(sav),hem dünyayı imara hem de ahireti kazanmaya yönelik ufuklar göstermiştir. Hepimiz O’nu bir kere daha, biraz daha farklı okuyacağız. Ülkemizin en büyük ihtiyacı manevi atmosfer ”şeklinde konuştu.

Efendimiz ‘in bilmediği birçok yönünü öğrenme ve bildiklerini tekrar etme imkânı kazandığını anlatan Mehmet Akif Ersoy Lise birinci sınıf öğrencisi Furkan Güneş ”Efendimiz ‘in en çok örnek aldığım özelliği yardımseverliği ve herkese karşı hoşgörülü olması oldu. Özürlü olmam kitabı okumama engel değil. Bu konuda teşvik eden öğretmenime sonsuz teşekkür ederim ”dedi.

Engelli ve ikiz olan Buse ve Beyza Güneş kardeşler O’nun hayatını okuyarak birçok örnek davranış kazandıklarını anlattı: ”Peygamber Efendimiz ’in hayatıyla ilgili daha çok şey öğrendik. Bizi en çok Efendimiz ‘in hayatında şaka da olsa hiç yalan söylememiş olması çok etkiledi. Biz de bu davranışını kendimize örnek aldık. Efendimiz ne kadar zor bir süreçten geçmiş. Ama hiç yılmamış, küsmemiş. Hayatım boyunca çok azimli şekilde çalışacağız.”

 

 

Bizim AkyazıBizim Akyazı

Bizim Akyazı