Akyazı Siyaset
Giriş Tarihi : 01-01-1970 03:00

BAKKALLAR ODASI SEÇİMLERİ YAPILDI: HÜSEYİN KALİÇ GÜVEN TAZELEDİ

Akyazı Bakkallar Bayiiler ve Sebzeciler Odasının olağan

 BAKKALLAR ODASI SEÇİMLERİ YAPILDI: HÜSEYİN KALİÇ GÜVEN TAZELEDİ

genel kurulu Nostalji parkında yapıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının söylenmesi ile başlayan genel kurulu SESOB başkanı Hasan Alişan yönetti.

Muhittin Kılıç, Ahmet Aktardoğan’ın kongre başkan yardımcılığı ve İsmet Öztürk ile Mustafa Demiralay’ın da katip olarak görev yaptığı genel kurulda yönetim kurulu faaliyet ve hesap raporu ile Denetçiler raporu, tahmini bütçe ile çalışma programı okundu ve ittifakla kabul edildi. Yapılan oylama sonunda da hem Yönetim hem de Denetim Kurulu ibra edildiler.

KONUŞMALAR

Dilek ve temenniler bölümünde kürsüye sadece bir esnaf çıktı. Ali Yıldırım listesinden yönetim kuruluna aday olan Ali Yenice kürsüye gelerek esnafın sıkıntılarını dile getirdi ve özellikle de seyyar satıcıların kendilerini bıktırdığını ve alınacak olan önlemlerle seyyar satıcılardan kurtulmak istediklerini söyledi ve bu konuda hem SESBO’tan hem de Büyşükşehir Belediye başkanı Zeki Toçoğlu’ndan destek istedi.

Divan ve SESOB Başkanı Hasan Alişan’da yaptığı konuşmada Birliklerine bağlı olan Odaların sıkıntılarını bildiklerini ve çözümü konusunda özel bir gayretin içinde olduklarını söyledi ve yerel bazdaki sıkıntıların giderilmesi konusunda Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoığlu’ndan büyük destek gördüklerini  belirterek kendisine şahsı ve Birlik adına teşekkür etti.

Zeki Toçoğlu’da konuşmasında esnafla Büyükşehrin iç içe olduğunu söyledi ve sizlerin sıkıntısı bizim sıkıntımız demektir o nedenle yerel bazda bize intikal eden tüm sıkıntıları gidermenin görevimiz olduğunu biliyor ve bu bilinç içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz dedi.

Büyükşehir Belediye başkanı Zeki Toçoğlu konuşmasının son bölümünü mahalli idareler seçimine ayırdı ve 30 Mart tarihinde yapılacak olan seçimlerde kendisine v e partisine oy istedi.

PLAKET TÖRENİ

Konuşmaların tamamlanmasının ardından meslekte 25 yılını doldurmuş olan esnafa Oda tarafından hazırlanan plaketleri protokol tarafından verildi.

SEÇİM

Genel kurulun tamamlanmasının ardından İlçe Seçim Kurulu nezaretinde seçime geçildi. Seçimde şu anda başkan olan Hüseyin Kaliç ile eski başkan Ali Yıldırım’ın öncülük yaptığı iki liste seçimde çekişti.

Seçim saat 17.00 de sona erdi. Yapılan tasnif sonunda eski başkan Hüseyin Kaliç kullanılan 267 geçerli oyun  188 ini alarak yeniden başkan seçildi. Diğer aday Ali Yıldırım  79 oyda kaldı.

Güven tazeleyen Hüseyin Kaliç’in listesi şöyle;

BAŞKAN: HÜSEYİN KALİÇ

YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELERİ : Rıdvan Özdemir, İlyas Yılmaz, Ahmet Usta, Burhan Pekdemir, Halil İbrahim Kopya, Recep Boğaz.

DENETİM KURULU ASİL ÜYELERİ: Şenol Aktürk, Serkan Yüksel ve Harun Kopya

Seçimi kaybeden ikinci liste de şu isimlerden oluşuyordu:

Başkan adayı; Ali Yıldırım 

YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELERİ : Ali Yenice, Emin Özkan, Cevat Yolcu, Yakup Beşel, Eda Dizdaroğlu ve Hasan Bahadır

DENETİM KURULU ASİL ÜYELERİ: Ömür Çakıroğlu, Muharrem Soğancı ve Turgut Ünlütürk

Bizim AkyazıBizim Akyazı

Bizim Akyazı