Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 01-01-1970 03:00

BÖYLE MUHTAR DA VARMIŞ ! SEÇMENİNE HESAP VERDİ VE HELALLİK İSTEDİ

Akyazı’ya bağlı Alaağaç köyü muhtarı Adem Güner

BÖYLE MUHTAR DA VARMIŞ !  SEÇMENİNE HESAP VERDİ VE HELALLİK İSTEDİ

 

beraberinde ihtiyar heyeti olduğu halde Mahalli seçimler  az bir zaman kala köy halkı ile yaptığı toplantıda 5 yılın hesabını verdi. Bir daha aday olmamak üzere helallik istedi ve seçmenlerine veda etti.

Muhtar Adem Güner toplantısına kendil gecesi olması münasebetiyle köy imamı Metin Bakır’ın okuduğu Kuran-ı Kerim ve ardından yaptırdığı dua ile başladı.

Daha sonra da toplantıyı izlemek üzere gelen gazetecilerin 10 Ocak çalışan gazeteciler günü kutladı. 5 yıllık görev süresi içinde kendisine yazı ve haberleri ile destek verdikleri ve hizmetlerin gerçekleşmesinde  pay sahibi olmanızdan dolayı sizlere bir teşekkür borcumuz var diyerek birer armağan verdi.

Muhtar Güner daha sonra da  25 sayfa  olarak hazırladığı konuşmasını yaptı. 5 yıldan beri  yaptıkları hizmetleri en ince detayına kadar madde madde açıkladı. Hizmetlerinde emeği geçen isimleri teker açıkladı ve teşekkür etti.

Kendilerine göreve geldiklerinde “bunlar bu işi yapamazlar 3 ay sonra bırakıp giderler, bunlar koyun bile güdemezler” diyenler olduğunu da belirten Muhtar Adem Güner Allah bize çalışma azmi verdi. Çalıştık ve 5 yıl sonra sizlerin karşısına görevini en iyi şekilde yapmış olmanın mutluluğu içinde çıktık. Sizlere şeffaf ve şerefli bir yönetim vaad etmiştik Ben ve aza arkadaşlarım bunu yerine getirdik. Herkese örnek olacak bir yönetim gösterdik. Gördüğünüz gibi sizlere toplanan ve harcanan paraların,yaptığımız çalışmaların abını kuruşu kuruşuna veriyoruz. Biz bir yol çizdik. Umarız bizden sonra gelecek olan arkadaşlarımız da bu yoldan yürüyerek güzel hizmetler verirler. Dedi

Hizmeti kimse bize aferin desin diye yapmadıklarını da söyleyen Muhtar Güner Allah için çalıştık, bu köyde yaşayan birer kişi olarak görev saydık, elimizi taşın altına koyduk, bu bir nöbetti ve sizlerin sayesinde Muaffak olduk dedi. Gelir ve giderleri de açıklayan Güner görüldüğü gibi 12 bin lira alacağımız görünüyor. Bu parayı da Köyümüze helal ediyoruz. Dedi.

Konuşmasının bundan sonraki bölümünü köyde yaptıkları hizmetlere ayıran Muhtar Güner 5 yıl içinde önemli hizmetleri gerçekleştirdiklerini, kendilerinden önce talan edilen ormanlarını gözleri gibi koruduklarını, su sorununu kökünden çözdüklerini, Eğitimin kalitesini artırmak için okula maddi ve manevi destek verdiklerini, köyde anons sistemi kurduklarını, önemli günlerimizi hiç unutmadıklarını ve hep birlikte kutladıklarını, köy içi yollarımızı çamurdan kurtardıklarını, yeni mahallemizin elektrik sorununu kökünden çözdüklerini, köy mezarlığını örnek bir mezarlık haline getirdiklerini, 5 yıl boyunca köydeki fakir ailelere çevredeki hayırsever kişi ve kurumlardan sağlanan çeşitli yardımları ulaştırdıklarını,  şehir içi minibüslerinin köyden geçmesini sağladıklarını, gençleri kötü yollardan korumak için gerekli çalışmalar yapıldığını, Alaağaçspor’a her türlü desteği vermenin gayreti içinde olduklarını ve herkesin de bu desteği vermesi gerektiğini anlattı.

Bu hizmetlerin getirilmesi sırasında destek ve yardımları dolayısı ile ATSO Başanı Şinasi Bayraktar, Ziraat Odası Başkanı Şener Bayraktar, Kuzuluk Belediye başkanı Bilal Soykan, İş adamı Leven Baykal, AKP yöneticilerine, özellikle Adem Sağlam ve Eyüp Demirtaş’a, Akan Kuyumculuk sahipleri Şakir ve Halil Akan’a, Mehmet Demirci ve Yılmaz Taşdelen’e, Sedaş çalışanlarına,  Saski Müdürü ve Emniyet Müdürü Ergün Duru’ya  teşekkür eden Güner hepsinden Allah razı olsun dedi.

Adem Güner görev süresi içinde birlikte çalıştığı ancak destek alamadığı bazı yöneticilere de gönderme yaparak isim vermeden ilçede  5 yıl görev yaptıktan sonra Akyazı’ya 5 yıl kaybettirip giden devlet yöneticisine, siyasi başarısızlık içinde bulunan halka hizmet etmeyen siyasiler Allah’a havale ediyorum, sonra da halkımızın vicdanlarına sevk ediyorum dedi ve henüz yeni göreve başlamasına rağmen yaklaşım ve yardımları ile Akyazı için umut vadeden Kaymakam Kamuran Mustafa Ballı’ya da teşekkür etti.

Muhtar Adem Güner son olarak kendisi ve azalarının 30 Mart’ta aday olmayacaklarını söyleyerek  30 Mart günü seçecekleri muhtar ve azalarda aranması gereken özellikler sıraladı ve bu özellikleri taşıyanların aday olmasını istedi.

Alaağaç Muhtarı Adem Güner  aza arkadaşları Ziya Demirci, Mustafa Doğan, Ali Gül ve Hüseyin Kurt’u da yanına alarak  30 Mart’ta görevimiz sona eriyor. Bize verdiğiniz görevi en iyi şekilde yerine getirmenin huzuru içinde yeni gelecek arkadaşlarımıza devredeceğiz. Bu süre içinde nasıl çalıştığımızın değerlendirmesini siz saygı değer büyüklerimizin vicdanlarında en iyi şekilde değerlendirileceğine inanıyoruz.

Bu duygularla sizlerden helallik istiyoruz. Bizler de sizlere hakkımızı helal ediyoruz. Diyerek sözlerini tamamladı ve seçmenlerine veda etti..

Muhtar Adem Güner toplantı sonunda yemek ikramında bulundu.

 

Bizim AkyazıBizim Akyazı

Bizim Akyazı