Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 01-01-1970 03:00

AKYAZI SOSYAL GELİŞİM MERKEZİ HARIL HARIL ÇALIŞIYOR

Akyazı belediyesi tarafından engelliler için

AKYAZI SOSYAL GELİŞİM MERKEZİ HARIL HARIL ÇALIŞIYOR

 hayata geçirilen Akyazı’nın ilk engelsiz binasında yer alan sosyal gelişim merkezinde kurs gören engellilerde mutluluk rüzgarları esiyor.

Kısa süre içinde önemli mesafe kat ederek el becerilerini geliştiren ve orta çıkardıkları esmerlerinden ötürü herkesin sevgisini kazanan engelliler, kendileri için açılan merkezde yaptıkları çalışmalar sonucunda özgüvenlerini kazandıklarını söyleyerek yetkililere teşekkür etmeyi ihmal etmiyorlar.

Haftanın 5 günü hizmet veren Sosyal Gelişim Merkezinde pazartesi günleri PDR (Aile Danışmanı Uzmanı) Vildan Aksakallı önderliğinde engelli ailelere ücretsiz danışmanlık hizmeti, Salı ve Perşembe günleri Eğitim koçu Fethi Çubukoğlu nezaretinde engelli öğrencilere eğitimleri ile ilgili olarak yönlendirici bilgiler veriliyor ve hedefler belirleniyor ve belirlenen hedefler aşama aşama takip ediliyor.

Engelli çocuklar eğitim merkezlerinde hobi sınıflarında oldukça neşeli saatler geçiriyor v e ortaya çıkardıkları minik eserlerle de mutlu oluyorlar. Filografi branşında Emine Akyüz, Heykel dalında Turgay Çakır, Resim branşında Erkan El Sanatları dalında Pınar Erceylan engelli çocuklara rehberlik yapıyor.

Akyazı belediye başkanı Yaşar Yazıcı, engellilere kazandırdıkları merkez sayesinde birçok engelli çocuğu hayata bağlamayı başardıklarını ve ortaya çıkarılan eserleri gördükçe de getirdikleri hizmetin kıymetini daha iyi anladıklarını söyledi ve kısa sürede verdikleri eğitimlerle engelli çocuklarımıza heyecan ve kendilerine olan öz güvenlerini arttıran öğretmenleri ve yeteneklerini ortaya koyarak bizi heyecanlandıran çocuklarımızı tebrik ediyorum dedi.

 

 

 

 

 

Bizim AkyazıBizim Akyazı

Bizim Akyazı