Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 01-01-1970 03:00

ALAAĞAÇ VE KARAÇALILIK KÖYLERİNDE UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE

Akyazı’ya bağlı Alaağaç ve Karaçalılık köyü muhtarları

ALAAĞAÇ VE KARAÇALILIK KÖYLERİNDE UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE

İmamları ve Spor kulübü yöneticileri tarafından kurulan uyuşturucu ile mücadele komisyonu okulları gezerek yönetici ve öğretmenlerden başlattıkları mücadele için destek istediler.

Akyazı Alaağaç köyü muhtarı Adem Güner, Karaçalılık köyü Muhtarı Yılmazer Çalıkoğlu, İmamlar İbrahim Avcı, Metin Bilir, Fikri Kekez ve Alaağaç Spor kulübü başkanı Aydın Birincioğlu ve duyarlı vatandaşlardan kurulu uyuşturucu ile mücadele komisyonu Alaağaç İlköğretim okulu ile Karaçalılık İlkokulunu ziyaret ederek Eğitimde başarıyı yakalamak, eğitimin kalitesini yükseltmek baştan çocuklar olmak üzere gençleri uyuşturucu belasından uzak tutmak için her iki okul yöneticilerinden destek talebinde bulundular.

Karaçalılık imamı İbrahim Avcı başkanlığındaki komisyon ilk olarak Karaçalılık ilkokulunu daha sonra da Alaağaç İlköğretim Okulunu ziyaret etti. Ziyarette Okul müdürleri başta olmak üzere okullarda görev yapmakta olan Öğretmenlere yeni eğitim yılında başarı dileyen komisyon üyeleri ayrıca çiçek takdiminde bulundu.

Komisyon, Müdür ve Öğretmenlerden çocukların boş zamanlarında Tiyatro ile birlikte spor etkinliklerine katılmalarını özendirmelerini istediler ve bu çalışmalar için gerekli olan maddi ve manevi desteğin kendileri tarafından verileceğini söylediler. Komisyon başkanı İbrahim Avcı; “Bu çalışmadaki amacımız okul müdürleri ve öğretmenlerimizle irtibata geçip, okullarda daha iyi şartlarda eğitim verilebilmesini sağlamak ve bu konuda gerekli maddi manevi desteği vermektir” dedi.

Alaağaç Köyü Muhtarı Adem Güner; bizim çalışmalarımızdaki asıl gayemiz okullardaki fiziki şartlar değil, tabii ki onlarda önemli fakat asıl amacımız çocuklarımızı ve gençlerimizi uyuşturucu ve kötü alışkanlıklardan uzak tutmaktır. Bu da ilkokuldan başlayarak genç yaşta aile ve öğretmenlerin desteğiyle mümkün olacaktır. Gençlerimizi belli bir yaştan sonra girdikleri kötü yoldan geri çevirmeye belki gücümüz yetmiyor olabilir fakat yeni yetişen nesli spora ve çeşitli aktivitilere yönlendirirsek, okuldan arta kalan zamanlarında sigara içecek dahi vakit bulamayacaklar. Öğretmenlerimizden de çocuklarımızı bu aktivitelere yönlendirmelerini istiyoruz. Gerekli maddi manevi desteği Alaağaç ve Karaçalılık köyleri olarak vermeye hazır. Gençlerimiz 18 yaşına geldiğinde Üniversitede olmalılar. Arkadaşlarıyla sağda solda sigara, içki, uyuşturucu alemlerinde olmamalıdır. Biz bunun için gayret gösteriyoruz dedi.

Her iki okul müdürü de kurulan komisyon tarafından başlatılan çalışmaları yakından takip ettiklerini ve sonuna kadar da desteklediklerini söylediler ve yapılan ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek komisyon üyelerine teşekkür ettiler.

Bizim AkyazıBizim Akyazı

Bizim Akyazı