
Akyazı’da bu işi yapmakta olan 250 kişi yasaya konulan ek bir madde ile şehircilik İl Müdürlüğüne yapmaları gereken müracaatları kabul eden Akyazı belediyesine yaptıkları müracaatlar sonrasında dün düzenlenen bir törenle de gerekli olan geçici belgelerine belediye başkanı Yaşar Yazıcı ile Belediyenin Teknik Hizmetlerinde çalışan yetkililerin elerinden aldılar.
Belediye başkanı Yaşar Yazıcı tören öncesinde yaptığı konuşmasında bugün dağıtılmakta olan geçici belgelerin yasa gereği olduğunu hatırlattı ve bugün aldığınız bu geçici belgeler 2015 yılına kadar geçerli olacak. Geçici belgelerin daimi belgeye dönüşebilmesi için Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından önümüzdeki günlerde açılacak olan 40 saatlik kursu tamamlamanız gerekiyor dedi.
1 Ocak 2012 tarihinden itibaren geçici belgeye sahip olmayanların geçici belgesi olup da 1 Ocak 2015 tarihine kadar açılacak olan kurslara katılmak suretiyle daimi belgeye dönüştürmeyenlerin inşaatlarda usta ya da kalfa olarak çalışmalarının mümkün olmadığının da altını çizen belediye başkanı Yaşar Yazıcı, bu işi yapıp belediyemize müracaat etmemiş olanların da en kısa zamanda müracaat ederek geçici belgelerini almaları gerektiğini hatırlattı ve bu işlemleri yapmayıp çalışanların yapılacak olan kontrollerde yakalanması halinde para cezası ile cezalandırılacaklarını söyledi.
|